Siirry sisältöön
Ota yhteyttä

Öljynvaihto

Öljynvaihto on yksi tärkeimmistä auton huoltotoimenpiteistä. Säännöllinen öljynvaihto estää moottorin ennenaikaista kulumista ja pidentää sen käyttöikää. Öljynvaihdon yhteydessä vaihdetaan aina myös öljynsuodatin, joka suodattaa moottoriin kulkeutuvasta öljystä epäpuhtaudet pois. 

JMN Autohuolto vaihtaa öljyt kaikkiin automerkkeihin ja –malleihin. Käytämme öljynvaihdossa ainoastaan korkealaatuisia, autonvalmistajan suosittelemia öljyjä.  

Kuinka usein auton öljy pitää vaihtaa? 

Moottoriöljyn tehtävänä on voidella moottorin liikkuvia osia ja vähentää kitkaa, jotta moottori voi toimia optimaalisesti. Sen lisäksi öljy poistaa lämpöä ja epäpuhtauksia moottorista. Moottorin liika kuumeneminen tai epäpuhtauksien aiheuttamat tukkeutumat voivat vaurioittaa moottoria, joten säännöllisestä öljynvaihdosta on hyvä pitää kiinni.  

Moottorin öljyt tulisi vaihtaa joko kerran vuodessa tai 10 – 20 tuhannen kilometrin välein. Vaihtoväliin vaikuttavat ajo-olosuhteet, kuten Suomen säävaihtelut sekä ajetaanko autolla enemmän kaupunki- vai maantieajoa. Myös käytetyllä öljylaadulla on merkitystä siihen, kuinka usein öljyt tulisi vaihtaa. Tarkista seuraava öljynvaihdon ajankohta autosi huoltokirjasta.  

Öljynvaihdon yhteydessä on mahdollista tehdä moottorin puhdistushuolto 

Nykyautojen moottoreista puristetaan irti kaikki mahdollinen teho. Moottorilta vaadittavat ominaisuudet yhdistettynä pitkittyneisiin öljynvaihtoväleihin voivat lisätä karstan muodostumista sekä heikentää öljyn toiminnallisuutta.  

Meiltä saat lisämaksusta öljynvaihdon yhteydessä myös moottorin puhdistushuollon, jossa puhdistetaan moottorin komponentit perusteellisesti. Puhdistuksen tarkoituksena on estää öljylietteen syntymistä ja poistaa karstakerrostumia bensiini- ja dieselmoottoreista, jonka seurauksena autosi päästöt ovat puhtaammat ja polttoaineen kulutus alhaisempi. Kysy lisätietoja ajanvarauksen yhteydessä!  

Öljynvaihdon hinta vaihtelee automerkeittäin ja -malleittain   

Öljynvaihdossa tulee aina muistaa käyttää kuhunkin automerkkiin ja –malliin sopivaa öljyä. Siksi öljynvaihto on hyvä jättää aina ammattilaisen hoidettavaksi, jotta väärin valittu öljy ei pääse aiheuttamaan moottorivaurioita. Muutaman kympin säästö öljylaadussa voi vaihtua kalliiksi moottoriremontiksi. 

Öljynvaihdon hinta määräytyy vaihtoon käytetyn ajan, öljynsuodattimen sekä käytettävän öljymäärän ja –laadun mukaan. 

Varaa aika öljynvaihtoon >> 

040 138 3213