Siirry sisältöön
Ota yhteyttä

Ilmastointihuolto

Auton ilmastointijärjestelmä jäähdyttää ja puhdistaa auton sisäilmaa. Ilmastointihuolto on tärkeä osa auton ylläpitoa, mutta se ei automaattisesti sisälly määräaikais- tai vuosihuoltoon. Säännöllinen huolto on kuitenkin tärkeää, jotta ilmastointijärjestelmä toimii optimaalisesti ja pitää auton sisäilman raikkaana.  

JMN Autohuolto huoltaa kaikkien automerkkien ilmastoinnit. Käytämme huolloissamme R134a ja R1234yf -kylmäaineita, jotka soveltuvat useimpiin autoihin. 

Aja autosi ilmastointihuoltoon Akaan Toijalaan – palvelemme asiantuntevasti ja luotettavasti!  

Auton ilmastointihuolto on hyvä tehdä muutaman vuoden välein 

Ilmastointihuollon huoltoväliksi suositellaan kahta, tai enintään kolmea, vuotta. Aivan tarkkaa huoltoväliä on vaikea sanoa, mutta tärkeää on tuoda auto huoltoon silloin, kun ilmastointi vielä toimii. Mikäli huomaat, että auton ikkunat huurtuvat tai ilmastointi ei puhalla enää kylmää ilmaa, on viimeistään ilmastointihuollon aika. Ilmastointihuolto parantaa ilmanlaatua autossa ja säästää polttoainetta, koska tehokkaasti toimiva ilmastointi vähentää kuormitusta auton moottorille.  

On hyvä myös muistaa, että vaikka ilmastointi tuntuisikin toimivan normaalisti, vähenee ilmastointilaitteen kylmäaineen määrä vuosittain. Huoltamalla ilmastoinnin säännöllisesti voit välttää suuret ja kalliit ilmastoinnin korjaukset – ja säästää näin myös rahaa.   

Jätä auton ilmastointihuolto ammattilaiselle 

Auton ilmastointihuolto vaatii erityistä tietoa ja ilmastointijärjestelmien tuntemusta. Ilmastointijärjestelmät sisältävät kylmäainetta, joka on korkeapaineista kaasua. Kylmäaineen vaihtamiseen tarvitaan erityistä osaamista, jotta ilmastointikaasun vaihto on turvallista suorittaa. Ammattilaisilla on käytössään ilmastointihuoltoon tarvittavat erikoislaitteet, jotka soveltuvat nimenomaan kylmäaineen poistamiseen ja lisäämiseen, sekä järjestelmän painetarkastukseen ja mahdollisten vuotojen havaitsemiseen.   

Varaa aika ilmastointihuoltoon >> 

040 138 3213