Siirry sisältöön
Ota yhteyttä

Jakopäähuolto

Jakopäähuolto on jakopään kokonaisvaltaisempi huoltotoimenpide, jossa huolletaan kaikki osat ja komponentit, jotka liittyvät auton moottorin jakohihnan tai jakoketjun ohjausmekanismiin.  

Teemme kaikkien automerkkien ja -mallien jakopäähuollot ammattitaidolla ja luotettavasti. Varaa aika huoltoon ja tuo autosi meille Akaan Toijalaan! 

Jakohihnan vaihtoväli vaihtelee automerkittäin 

Jakohihna on tärkeä osa moottorin toimintaa, ja sen tehtävänä on synkronoida männät ja venttiilit niin, että ne toimivat oikeassa tahdissa. Jakohihnan vaihtoväli riippuu autonvalmistajasta ja mallista, mutta tavallisimmin vaihtoväliksi suositellaan noin 60 000 – 160 000 kilometriä. Mikäli autolla ajetaan vähemmän, on suositeltava vaihtoväli noin 4–6 vuotta.

Säännöllisestä vaihtovälistä on hyvä pitää huolta, sillä jakohihnan pettäminen voi johtaa vakaviin moottorivaurioihin. Koska moottorin vauriot ovat usein kalliita korjata, kannattaa huoltokirjan merkintöjä seurata tarkoin. Tarkasta oman autosi jakohihnan vaihtoväli autonvalmistajan tiedoista! 

Jakopään hihnan vaihdon hinta 

Jakopään hihnan vaihdon hinta vaihtelee automerkeittäin. Kokonaishintaan vaikuttavat niin työhön käytetty aika kuin merkkikohtaisten varaosien hinnat. Jakopään hihnan vaihdon lisäksi suosittelemme kokonaisvaltaisempaa jakopäähuoltoa, jossa vaihdetaan kaikki hihnan pyörittämät osat, kuten kiristin- ja ohjainrullat, moniurahihna sekä mahdollisesti myös vesipumppu. 

Joidenkin automerkkien määräaikaishuoltoon on mahdollista saada lisämaksusta jakopään hihnan vaihto. Myöskään jakopääketjun vaihto ei sisälly automaattisesti kaikkien autovalmistajien huolto-ohjelmaan, mutta kiinnitämme ketjun kuntoon huollossa huomiota. Ketju kuluu ajan mittaan, joten mikäli vikakoodi palaa tai moottorista alkaa kuulumaan asiaan kuulumatonta ääntä, saattaa jakopääketjun vaihto olla ajankohtainen.    

Kysy lisää huoltovarauksen yhteydessä! 

Varaa aika jakopäähuoltoon >> 

040 138 3213