Siirry sisältöön
Ota yhteyttä

Jarrupalojen ja -levyjen vaihto

Jarrujen vinkuminen tai muut ylimääräiset äänet jarruttaessa ovat usein merkki jarruhuollon tarpeesta. Jarrupalat tai jarrulevyt saattavat olla kuluneet siihen pisteeseen, etteivät jarrut ole enää täysin turvalliset. Säännöllisesti tehty jarruhuolto estää jarrupalojen ja -levyjen liiallisen kulumisen, pitäen jarrutustehon parempana ja ajokilometrit turvallisina. 

Vaihdamme jarrupalat ja jarrulevyt kaikkiin automerkkeihin – ota yhteyttä ja varaa aika jarruhuoltoon! 

Säännöllisesti vaihdetut jarrupalat ja jarrulevyt takaavat turvalliset ajokilometrit 

Jarrupalojen vaihtoväli riippuu paljolti ajotavasta, mutta keskimääräin jarrupalat tulisi vaihtaa noin 40 000 – 80 000 kilometrin välein. Usein etu- ja takajarrupalat kuluvat eri tahtiin, mutta suositeltavaa on, että ne vaihdetaan aina pareittain, joko etu- tai takarenkaisiin tai kaikkiin renkaisiin samanaikaisesti. 

Jarrupalojen ja –levyjen kuntoa voi itse seurata renkaidenvaihdon yhteydessä. Mikäli selkeää kulumaa on, tuo autosi meille jarrupalojen tai jarrulevyjen vaihtoon. Jarruhuolto on useilla merkeillä huolto-ohjelmassa lisäveloituksena ja sen voimme tehdä esimerkiksi määräaikaishuollon yhteydessä.  

Jarruhuolto on kattavampi huoltotoimenpide jarruille 

Jarrut ovat yksi auton tärkeimmistä turvallisuustekijöistä, joten niiden huoltoväliä ei kannata pitkittää liian pitkäksi. Jarruhuolto on jarrulevyjen ja –palojen vaihtoa kokonaisvaltaisempi huoltotoimenpide, jossa käydään läpi jarrujen liikkuvat osat sekä puhdistetaan, herkistetään ja rasvataan ne. Auton huoltokirjasta tarkastat helposti, koska on seuraavan jarruhuollon aika! 

Varaa aika jarruhuoltoon >>

 

040 138 3213